Tuinen Ken De Vos - Tuinaanleg - Opritten en terrassen - Lineaire afwatering - ACO - afvoergoot - supermini - homeline

Om het water van terras of oprit op te vangen kunnen er aquadrains voorzien worden. Dit is een afvoergoot in polyesterbeton met afneembare rooster in verzinkt staal om het reinigen van de goot te vergemakkelijken. Als u de goor iets discreter wil aanbrengen kunt u ook kiezen voor de inbouwversie, waar geen roosters zichtbaar zijn. Deze hebben dan een toegangsluik om de goot te reinigen.

Als er niet op de bestaande riolering kan aangesloten worden of er geen riolering is (zoals op veel plaatsen in de tuin achteraan), kunnen we ook een infiltratiebox of bezinkput plaatsen. Dit is een natuurlijke buffer waardoor het water probleemloos in de grond kan infiltreren.

 

Naast deze gootjes kan het ook interessant zijn een afwatering te voorzien onder een buitenkraantje (rooster of mogelijkheid om blauwsteen in te werken) of zelfs voor de deur. Daarvoor is er de speciale cleanbox, een stevige vloermat in een vloerbak die esthetisch verwerkt is in uw klinkers of blauwsteen en aangesloten is op de afvoerbuizen van uw woning. Via de openingen in het aluminium draagprofiel van de mat vallen de vuildeeltjes rechtstreeks in de afvoerbak. Bij het kuisen kunt u de vloermat uitnemen en kan u uw afvalwater gemakkelijk wegtrekken.

Uw tuin-totaalpartner